Cross-Patches
/

Play it like you stole it

 

Over ons

 

Nieuwsgierig? Op deze pagina stellen we je een beetje aan de band voor.

Cross-Patches bestaat uit vijf ervaren muzikanten uit de buurt van Voorhout, Zuid-Holland die niet enkel de covers brengen die wij zélf graag horen maar die nummers die het publiek graag hoort! Een no-nonsense rockband die de sfeer er snel in krijgt! Met covers van de Foo Fighters, Guns ’n Roses, Herman Brood, Metallica, AC/DC en vele anderen.

Cross-Patches is ontstaan na het stoppen van een aantal bandleden van de band BVUB. De twee overgebleven leden, Tinus Bel en Sjoerd van der Vlugt wilden graag verder met het muzikaal veroveren van Nederland en gingen op zoek naar een nieuwe zanger en drummer.
In hun zoektocht kwamen ze al gauw uit bij Pim van Kesteren en Bart Hoogervorst. Helaas heeft Bart de band verlaten en is hij vervangen door de enthousiaste Daniel Kool. Hierna is Peter van Dijk als gitarist de band komen versterken.
Op het persoonlijke- en muzikale vlak liggen we op één lijn. Van Pearl Jam naar de Stones en van AC/DC naar Lenny Kravitz en zo'n beetje alles wat daar tussenin zit.

De naam Cross-Patches komt voort uit de eerste bezetting van de band. Dit waren 4 Voorhouters.
Vier Voorhouters met vier verschillende ideeën over  een bandnaam, ga er maar aan staan met die Dwars-drijvers!
Dwars-drijvers, zoals men de Voorhouter noemt, dat werd uiteindelijk  toch de link naar onze nieuwe naam.
Want Cross-Patches betekent als je het heel vrij vertaalt "Dwars-drijvers".
Problem solved, Now Let's Rock!